Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Росія грубо порушила міжнародне право»: МЗС України про вирок Грибу

  • 22.03.2019, 13:40
  • 735

Міністерство закордонних справ України висловило протест через вирок російського суду українцю Павлу Грибу за сфабрикованою проти нього справою. Київ вважає, що російська сторона грубо порушила норми і принципи міжнародного права — викрала українця, відмовляла йому в лікуванні і дала тюремний термін.

Про це йдеться в заяві МЗС, повідомляє «Сегодня».

Українські дипломати вважають, що цим судовим рішенням російська сторона грубо порушує права людини, в тому числі право на справедливий суд та право на життя. Внаслідок отриманих тяжких захворювань і важкого стану Гриб може не витримати етапування і перебування в негуманних умовах російської пенітенціарної системи. Павло Гриб вимагає постійного висококваліфікованого нагляду лікарів, регулярного проведення комплексного медичного обстеження і перебування в спеціалізованому медичному закладі.

«Вимагаємо негайно скасувати незаконний вирок у справі Павла Гриба, надати постійний медичний супровід, забезпечити його звільнення і безперешкодне повернення в Україну. Закликаємо міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора Російську Федерацію з метою припинення грубого порушення прав людини та звільнення незаконно засудженого громадянина України», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив Павла Гриба до шести років в'язниці, після чого сам політв'язень оголосив голодування.

Схожі новини