Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи присудять убивці пожиттєвий термін?

У справі дулібівського вбивці-педофіла тривають експертизи.

Журналіст «ВЗ» поцікавилася у начальника Стрийського відділу поліції Івана Малиша, як просувається справа щодо підозрюваного у вбивстві 53-річного Романа зі села Дуліби. Він нещодавно убив сокирою свою односельчанку, 53-річну пані Надію.

Жінка була самотньою. Рік тому помер її чоловік, а раніше син. Підозрюваний час від часу приходив до пані Надії допомагати по господарству. Того дня, коли сталося вбивство, між ними виник скандал. Пані Надія наважилася написати на сусіда заяву до поліції про крадіжку. А вже увечері він прийшов до неї з сокирою. Спершу підозрюваний намагався згвалтувати жінку. Роздягнув її, але нічого не вийшло. Взяв сокиру, раз вдарив, другий… Бідолашна померла.

«Він арештований. Тривають експертизи, — каже Іван Малиш. — Сподіваюсь, цю справу за місяць-два скерують до суду. Щоправда, вирок може бути і за рік, і за два. Але доказів по цій справі достатньо».

Відомо, що зловмисник ще у 2000-х роках зґвалтував місцеву дівчинку та прикопав її землею напівживою. Тоді бідолашна вижила, а нелюд сів за грати на 12 років…

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін не раз заявляв про те, що в Україні треба посилити покарання для покидьків-збочинців. Правоохоронець має на увазі, що необхідно створити відкритий реєстр педофілів та посилити покарання за статеві злочини проти малолітніх.

Дулібівський вбивця-педофіл, коли вийшов з тюрми, тримав у страху усе село… Промишляв дрібними крадіжками. Чи дадуть тепер убивці пожиттєвий термін?

Схожі новини