Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові планують створити комплексну екскурсійну програму

Невдовзі у Львові створять новий туристичний продукт — «Львів+».

Це комплексна екскурсійна програма, яка, крім Львова, включає відвідини Дрогобича або Жовкви. Про такі плани заявила під час Всеукраїнського форуму гідів начальник управління туризму Львівської міської ради Ліна Остапчук. Та чи приживеться цей туристичний продукт?

«Проект „Львів+“ задекларований у концепції розвитку туризму міста до 2021 року, — каже чиновниця. — Ми зібрали на форумі гідів і сказали їм про новинку, відвезли на екскурсію до Дрогобича, показали „родзинки“ міста, де мешкав знаменитий митець Бруно Шульц. Гіди та екскурсоводи зі всіх куточків України були приємно вражені „фішкою“ Дрогобича — найстарішою солеварнею в Україні, яку згадували ще у літописах 1097 року. Солеварня — єдине діюче підприємство в Україні, що ніколи не припиняло роботу».

Запитала у пані Ліни, чи є потреба у проекті «Львів+», оскільки левова частка гостей їде до Львова і «тусується» у його центрі. «Дослідження показують, що деякі туристи повертаються сюди чимало разів, — пояснила вона. — Українці відвідують наше місто інколи і чотири разів впродовж року. Щоразу шукають нові приводи приїхати. Якщо центр міста вони обходять під час першого і другого візитів, то наступного разу їм хочеться побачити щось цікаве за межами історичного центру. Або взагалі поїхати в якийсь цікавий районний центр Львівщини». Проект «Львів+», каже Ліна Остапчук, включає не лише Дробич та Жовкву, а й околиці міста. Зокрема, гостям планують показати цікавинки Сихова: мурали на багатоповерхівках, стародавні дерев’яні церкви… У списку «Львів+» також Центр імені митрополита Шептицького (УКУ).

«Львів+» розрахований не лише на самостійні мандрівки туристів. Це будуть екскурсійні тури, які продаватимуть у турагенціях Львова. «Прогнозую, що проект „Львів+“ приживеться», — підсумувала пані Остапчук.

Схожі новини