Передплата 2024 ВЗ

Оголошені переможці 61-ї премії Grammy

  • 11.02.2019, 09:33
  • 927

У Лос-Анджелесі відбулося вручення музичної премії Grammy.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт нагороди.
У категорії «Пісня року» нагороди удостоєна композиція This Is America, виконана американцем Childish Gambino (справжнє ім’я — Дональд Гловер).
У номінації «Пісня року» нагороду вручають автору композиції. Крім Гловера, це шведський композитор Людвіг Гьоренсен і американець Джеффрі Ламар Вільямс, більш відомий як Янг Таг.

Childish Gambino з композицією This Is America також завоював премію в категорії «Запис року».
В цьому році число номінантів в основних категоріях вперше збільшено з п’яти до восьми.

Кантрі-виконавиця Кейсі Масгрейвс удостоєна премії Grammy в категорії «Альбом року». Вона отримала нагороду за роботу над альбомом Golden Hour. Вона також виграла Grammy за кращий кантрі-альбом.
Масгрейвс була удостоєна ще двох нагород: як автор кращої пісні в стилі кантрі, а також за краще виконання композиції в цьому ж стилі. За оцінками Національної академії мистецтва і техніки грамзапису США, виконавиця вперше голосно заявила про себе в 2013 році дебютним сольним альбомом Same Trailer Different Park з такими хітами, як Merry Go Round, Blowin 'Smoke і Follow Your Arrow.

Дуа Ліпа удостоєна премії в категорії «Кращий новий виконавець».

Леді Гага, Аріана Гранде, кантрі-співак Віллі Нельсон завоювали Grammy в розділі сучасної популярної музики.

У номінації «Кращий сольний поп-виступ» нагороду отримала Леді Гага за пісню Joanne.

У категорії «Кращий традиційний вокальний поп-альбом» нагороду отримала платівка My Way Френка Сінатри у виконанні ветерана музики кантрі Віллі Нельсона. Нагороду в цій категорії також оскаржували Тоні Беннетт з Дайаной Кролл і Барбра Стрейзанд.

У номінації «Кращий вокальний поп-альбом» нагороду присуджено Sweetener (четвертий студійний альбом) Аріани Гранде.

Гранде не з’явилася отримувати трофей, так як бойкотує церемонію, поскаржившись на «тиск» і диктат з боку продюсера Grammy Кена Ерліка в питанні вибору пісні для виконання на церемонії.

Леді Гага з піснею Shallow завоювала Grammy в номінації «Кращий виступ поп-дуету або групи».

Диск Colors співака, продюсера і автора пісень Бека отримав музичну премію Grammy в номінації «Кращий альбом альтернативної музики».Лідеру рок-гурту Soundgarden Кріс Корнел посмертно присуджена премія Grammy в розділі рок-музики. Композиція When Bad Does Good Корнелла перемогла в номінації «Кращий рок-виступ».

Премії за кращу рок-пісню удостоєна композиція Masseduction американців Джека Антоноффа і St. Vincent (справжнє ім’я Енні Ерін Кларк).

Національна академія мистецтва і техніки грамзапису США визнала кращим рок-альбомом диск From The Fires гурту Greta Van Fleet. Цей колектив у складі братів Джоша, Джейка і Сема Кізскі, а також їхнього друга Денні Вагнера був заснований в 2012 році в американському штаті Мічиган. Національна академія мистецтва і техніки грамзапису США виділяє дебютний сингл колективу Highway Tune, який вийшов в березні 2017 року. Ця пісня п’ять тижнів трималася на першому місці в хіт-параді рокових композицій за версією журналу Billboard.

Репери Дрейк, Кендрік Ламар і Childish Gambino (справжнє ім’я Дональд Гловер) отримали Grammy в розділі реп, представленому в чотирьох номінаціях.

У номінації «Краща реп-пісня», яка присуджується авторам твори, переможцем названо сингл God’s Plan у виконанні репера Дрейка (Обрі Дрейк Грем).

У номінації «Кращий реп-виступ», в яку включаються тільки сингли і треки, перемогли Кендрік Ламар, а також його колеги Джей Рок, Future і Джеймс Блейк з треком King’s Dead.

Нагорода в категорії «Краще виконання реп-пісні», куди допускаються також композиції ритм-н-блюз, дісталася американцеві Childish Gambino з композицією This Is America. Він є грізним суперником Ламара, так як висунутий на Grammy в п’яти категоріях в нинішньому сезоні.

У номінації «Кращий реп-альбом» перемога дісталася Invasion of Privacy американської хіп-хоп-виконавиці Cardi B (Белкаліс Альманзар). Крім переможця, на «золотий грамофон» в цій категорії були номіновані диски SWIMMING американця Мака Міллера (Мальколм Джеймс Маккормік), Victory Lap Ніпсі Хассл, Daytona американського репера Pusha T (Терренс ЛеВарр Торнтон) і Astroworld Тревіса Скотта.

У категорії «Краще виконання ритм-н-блюзу» володарем Grammy стала виконавиця Габріелла Вілсон з піснею Best Part.

Вілсон отримала премію і за кращий альбом в стилі ритм-н-блюз — однойменний диск H.E.R.

Співачка Елла Мей з синглом Boo’d Up не знала собі рівних в номінації «Краща пісня ритм-н-блюз».

Схожі новини