Передплата 2024 «Добра кухня»

На день Валентина у Львові одружаться 36 молодят

Серед пар, які стануть на рушничок щастя — закохані з восьми областей України

14 лютого, на День Святого Валентина, Львівський міський ДРАЦС по вул. Франка, 156 видасть свідоцтво про шлюб 36 молодим парам (торік було 44). Щоб стати на рушничок щастя на День закоханих, заяву в «Дім щастя» треба було подати за місяць до цієї дати.

У День закоханих одна пара зареєструє у ДРАЦсі заручини, ще одна — ювілейне весілля (десять років подружнього життя). Плюс уже двоє закоханих подали документи на одруження на Валентина за процедурою «Шлюб за добу». Пік подання заяв «Шлюбу за добу» буде напередодні Валентина — 13 лютого. Про це повідомила журналісту «ВЗ» керівник обласного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ірина Олива. За її словами, взяти шлюб на День Валентина у Львові зголосилися не лише львів’яни, а й закохані пари з восьми областей України, зокрема, Хмельницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Дніпропетровської, Запорізької…

Уточнюю, чи на Валентина церемонія одруження не буде дорожчою, ніж зазвичай. «Ні! — відповіла Ірина Олива. — Розписка та урочиста церемонія коштує 807 гривень. Цього року у „Домі щастя“ традиційно буде святкова атмосфера — красиві вишукані фотозони з сердечками і шампанське за рахунок ДРАЦСу. Буде і вечірня церемонія одруження, а також нова процедура „Свято кохання“ (повторна розписка з нагоди річниці шлюбу — рік, два, три, чотири…)».

На Валентина львівський «Дім щастя» почне роботу о 8-й ранку і реєструватиме шлюби аж до опівночі.

Схожі новини