Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Франція вирішила голосувати проти «Північного потоку-2», — ЗМІ

  • 07.02.2019, 10:41
  • 448

Франція може виступити проти будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» через небезпеку енергетичної залежності від Росії.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на Süddeutsche Zeitung.

У п'ятницю, 8 лютого, планується голосування щодо майбутнього проекту «Північний потік-2», і Франція може проголосувати проти. Французькі урядовці кажуть, що газопровід створює «стратегічні проблеми» у відносинах між Москвою та Європою.

«Ми не хочемо збільшувати нашу залежність від Росії і тим самим завдавати шкоди інтересам країн ЄС, таких як Польща і Словаччина», — кажуть французькі посадовці.

У Брюсселі хочуть перевірити, чи не принесе «Північний потік-2» фінансової шкоди ЄС, чи не нашкодить принципам здорової конкуренції. Також органи Євросоюзу хочуть узгодити загальні правила подачі газу через море, узгодивши його з правилами наземних трубопроводів.

Німеччина зацікавлена, аби проект почав працювати, до того ж без значних регуляторних правил від Брюсселя. Але для цього Берлін має отримати підтримку Парижа, якої на голосуванні у п'ятницю може не бути.

Раніше в МЗС Польщі заявили, позиція їхньої країни щодо будівництва «Північного потоку-2» збігається із загальною позицією Європейської Комісії — цей проект не повинен бути реалізований.

Схожі новини