Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україну знову завезли небезпечний для здоров’я чай

  • 29.01.2019, 15:56
  • 718

Небезпечний для здоров’я зелений чай імпортувала незареєстрована одеська фірма в обсязі майже 11 кг.

Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у відповіді на інформаційний запит журналіста УНН.

«Чай зелений імпортовано 24 липня 2017 року лише до міста Одеса компанією BANZAI — VSYO DLYA SUSHI в кількості 10,896 кг. За результатами проведених розслідувань, Головному управлінню Держпродспоживслужби в Одеській області не вдалося встановити місцезнаходження компанії, крім того, інформація про неї відсутня в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що розміщений на офіційному сайті Міністерства юстиції України», — йдеться у відповіді.

За даними відомства, Держпродспоживслужба звернулася до Державної фіскальної служби України та Міністерства юстиції України із проханням встановити цей суб’єкт господарювання. Також служба попередила регіональні відділи держветсанконтролю на державному кордоні та транспорті, а також головні управління Держпродспоживслужби в областях та м. Києві у разі надходження інформації про обіг зеленого чаю, експортованого Heushen&Schrouff, Oriental Foods Trading B.V.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що у китайському зеленому чаї, імпортованому до ЄС та України, знайшли небезпечну для здоров’я речовину — антрахінон.

Схожі новини