Передплата 2024 ВЗ

Центром Львова пройдуться дракони

Із 1 по 5 лютого у місті Лева відзначатимуть… китайський Новий рік.

На початку лютого Рік жовтої земляної свині (за китайським календарем) офіційно вступить у свої права. Як це не дивно, китайський Новий рік зустрінуть і в українському місті Лева, зокрема, на площі Ринок, біля музею Арсенал, у палаці Потоцьких. В одному популярному ресторані в центрі Львова відбудеться вечірка з цієї нагоди: пригощатимуть китайськими наливками і чаєм.

Як розповів «ВЗ» голова правління «Культурно-дослідницького центру України та Китаю «Ланьхва» Юрій Котик, центральними вуличками Львова знову пройдуться дракони. Їхня театралізована хода буде супроводжуватися феєрверками й вибухами петард. (Те, що в країні, де триває війна, ці вибухи зовсім не доречні, організаторів чомусь не турбує). Китайці кажуть, на того, той, хто доторкнеться під час святкувань до дракона, весь рік очікує шалений успіх. Дракони начебто закликають весну і щастя… На головній сцені свята, а площі Ринок, відбудеться танцювальне шоу за участю китайських народних колективів. На площі Ринок також працюватиме ярмарок китайських сувенірів. Кожен охочий зможе скуштувати китайські страви, зокрема, пельмені й локшину. У палаці Потоцьких — мистецька виставка на тему Китаю.

На святкуваннях очікують понад 30 тисяч гостей. Спеціально для китайських туристів екскурсії у «Чудо-бусі» будуть перекладені китайською. «Рік свині буде вдалим, — стверджує Юрій Котик. — Свиня не дуже вибаглива тварина, віддається справі на сто відсотків. Фортуна цьогоріч буде прихильною до працьовитих, впевнених у своїх силах людей. Цього року вдасться започаткувати щось нове — відкрити бізнес, побудувати кар’єру. Бо наступний рік (щура) буде не дуже вдалим для нових проектів».

Схожі новини