Передплата 2024 «Добрий господар»

«За це так соромно…», — Ахеджакова про брехню на російському ТБ

  • 15.01.2019, 15:08
  • 696

Російська актриса театру і кіно Лія Ахеджакова висловилася про пропаганду, фальсифікацію і брехливість, які процвітають на російському телебаченні. Артистка уточнила: їй соромно, що в РФ існує подібне явище.

Про це Ахеджакова заявила в одному з інтерв’ю, пише «Обозреватель».

«Коли ти відволікаєшся від своєї професії й опиняєшся між „Новою газетою“, „Ехо Москви“ і ось цією пропагандою із телевізора, а я його іноді дивлюся, як не стати песимістом? А від телебачення так тхне брехнею і фальсифікацією, і за це соромно…», - сказала Ахеджакова.

Знаменита актриса додала, що росіяни часто прислухаються до духовних псевдо-авторитетів, які з'являються на пропагандистських каналах РФ. Ахеджакова підкреслила, що вважає їх неосвіченими, нерозумними і продажними. Виправити ситуацію, що склалася, може, за словами артистки, тільки молоде покоління.

«У такій атмосфері, коли все ковзає туди і назад, я не можу бути щасливою. Зараз мені хочеться сподіватися, що минув час, коли „в бой идут одни старики“. А зараз „у бій ідуть молоді“. Я багато знаю молодих людей, які не боягузливі, не пов'язані якоюсь пам'яттю, вміють думати, говорити, які знають мови. І хочеться, щоб вони підхопили те, що зараз опустилося нижче плінтуса. І щоб в країні на ТБ звучало не тільки холуйство і мракобісся, а все-таки було чути голос інтелектуалів та мислителів. Хочеться заглушити оце мракобісся», — різко підсумувала Ахеджакова.

Схожі новини