Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Луганщині окупанти збили безпілотник ОБСЄ

  • 12.01.2019, 13:50
  • 767

Українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) вважає, що російські найманці обстрілюють безпілотники СММ ОБСЄ, щоб приховати вогневу активність в напрямку підрозділів Об’єднаних сил. У Луганській області окупанти обстріляли безпілотний літаль

Про це в повідомляє УНІАН за посиланням СЦКК уFacebook .

«За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 11.01.2019 року, спостерігачі Місії перебували на східній околиці міста Попасна та з допомогою власного БПЛА спостерігали за снігоочисними роботами на автодорозі Т-0504.

Несподівано спостерігачі Місії почули шість черг із стрілецької зброї приблизно у 1,5−2 км від того місця, де вони знаходилися. За їхньою оцінкою, постріли були здійснені по БПЛА, який після цього втратив висоту.

Команда Місії, в свою чергу, не змогла відновити управління апаратом, що призвело до його втрати", — наголошується в повідомленні.

За даними української сторони СЦКК, провокаційні дії найманців збройних формувань Російської Федерації пов'язані з намірами приховати свою вогневу активність в напрямку підрозділів Об'єднаних сил.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими і безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ щодо патрулів СММ ОБСЄ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.

«Подібними збройними нападами окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ і змусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку», — підкреслює українська сторона СЦКК.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpressjfo.news%2Fposts%2F523841161441838&width=500″ width="500″ height="594″ style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0″ allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Схожі новини