Передплата 2024 ВЗ

«Справедливість відновлено»: Митрополит Епіфаній про вручення Томосу

  • 06.01.2019, 12:45
  • 669

Отримання Православною церквою України Томоса усуває історичну несправедливість.

Про це у Стамбулі заявив предстоятель новоствореної Православної церкви України митрополит Епіфаній, повідомляє «Прямий».

«Як після темряви нічної знову сходить сонце, завдяки мудрості Вашої Всесвятості та священного синоду, великою матір'ю-церквою Христовою усунута несправедливість, а справедливість відновлена. І нині дочка українська з волі Божої та завдяки турботі нашої церкви-матері зросла та утвердилася», — сказав Епіфаній.

Він нагадав, що на Об'єднавчому соборі православних церков України, який пройшов у соборі Святої Софії у Києві 15 грудня, духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України.

«Колись ми були поділені, а тепер ми єдині. Тому як раніше інші дочки великої церкви Христової, зокрема в країнах балканських, зверталися до цього апостольського, Вселенського патріаршого престолу за благословенням на автокефальний устрій свого життя і отримали те, чого просили, так і наша помісна церква звернулася до Вашої Всесвятості і отримала те, чого просила. Благословенна ця мить», — зазначив Епіфаній.

Нагадаємо, напередодні, 5 січня в Стамбулі відбулося офіційне підписання Томосу для України Вселенським патріархом.

Сьогодні, 6 січня, відбулася церемонія вручення Томоса, який було підписано напередодні за участі президента України Петра Порошенка, митрополита Київського і всієї України Епіфанія та Вселенського патріарха Варфоломія.

Схожі новини