Передплата 2024 «Добрий господар»

Молюсь, щоб Церква продовжувала об’єднувати Україну, — Порошенко після підписання Томосу

  • 05.01.2019, 14:41
  • 634

Автокефальна Православна Церква України — церква, яка демонструє любов і забезпечує єдність держави — постане після вручення Томосу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко після підписання Томосу для Православної Церкви України Вселенським Патріархом Варфоломієм у Стамбулі, повідомляє «Прямий».

«Після того, як золоті чорнила підпису Його Всесвятості лягли на текст Томосу, завтра, після його вручення, постане Автокефальна Православна Церква України — церква, яка демонструє любов і забезпечує єдність держави.

Благаю Вас і молюсь, щоб Церква продовжувала об'єднувати Україну любов'ю і молитвою. І вітаю Вас, Ваше блаженство, з тою величезною місією, яку українці чекали багато поколінь, яка зараз лягла на Ваші плечі", — заявив Порошенко.

Президент також подякував мільйонам українців по всьому світу, які відгукнулися на заклик молитися про створення ПЦУ.

«Я хочу подякувати мільйонам українців по всьому світу, які відгукнулися на заклик молитися, щоб церква відбулась. Вашими молитвами це стало можливим. Я хочу подякувати поколінням українців, які мріяли… І ви ж самі обираєте чи це 1030 років, чи 332 роки, чи 100 років тому… Але, нарешті, Господь послав нам Православну церкву України», — сказав Порошенко.

Схожі новини