Передплата 2024 ВЗ

Моторошне вбивство родини у Вінниці: що відомо про подробиці сімейної трагедії

  • 03.01.2019, 18:25
  • 5 930

Напередодні Нового року, 31 грудня у Вінниці у власній квартирі вбили сім’ю: двох жінок 63 і 30 років і двох дітей — восьмирічного хлопчика і трирічну дівчинку.

За підозрою у вбивстві затримали 30-річного чоловіка — батька дітей, сина старшої з убитих жінок і колишнього чоловіка молодшої жінки, пише nv.ua.

Що сталося

В останній день 2018 року близько 15:00 у поліцію Вінниці зателефонував диспетчер швидкої допомоги. Він повідомив, що в міській квартирі, куди швидка приїхала за викликом, виявили мертвими двох жінок і хлопчика. Трирічна дівчинка була ще жива. Медики доставили її в реанімацію, але незабаром ця дитина теж померла.

Причиною смерті всіх чотирьох стали черепно-мозкові травми, завдані тупим предметом.

Швидку допомогу викликав 30-річний чоловік. Він повідомив, що прийшов додому і виявив матір, дружину і сина мертвими.

Чоловіка відразу відвезли у відділення поліції для з'ясування всіх обставин.

Вже через кілька годин його затримали за підозрою у вбивстві власної сім'ї. Поліція кваліфікувала подію як умисне вбивство кількох людей. За цей злочин передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Мотив вбивства

2 січня поліція Вінниці повідомила, що справу розкрито, а затриманому оголосили про підозру.

За даними правоохоронців, чоловік міг вбити свою сім'ю під час чергової сварки через тривалий конфлікт. Рік тому він розлучився з дружиною, але з нею та з онуками продовжувала жити мати підозрюваного, зазначили в поліції. Вона була в хороших стосунках з невісткою.

У поліції також заявили, що підозрюваний повідомив слідству, куди викинув молоток, яким він завдавав смертельних ударів. Поліцейські його знайшли.

Що повідомили сусіди

ТСН поспілкувалася із сусідами та родичами вбитої сім'ї і підозрюваного. Вони розповіли, що не бачили і не чули нічого підозрілого.

За словами сусідів, сім'я жила в чотирикімнатній двоповерховій квартирі, чоловік працює у сфері IT, а його дружина була домогосподаркою.

Голова ОСББ розповіла, що він був «відповідальним по під'їзду» і «завжди за те, щоб щось зробити». Про скандали в родині сусіди нічого не знають.

У день вбивства до сім'ї приїхали зустрічати Новий рік родичі.

«Тітка моя проживала, це ми приїхали до дітей в гості на Новий рік. Гублюся в здогадах і не знаю, що сталося», — сказав ТСН один з них на ім'я Володимир Чабанюк.

Що стало відомо в суді

2 січня, підозрюваного у вбивстві заарештували на 60 діб.

Вінніця.info повідомила, що підозрюваного звати Анатолій Малець. У суді він розповів, що має технічну вищу освіту, працює приватним підприємцем і раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

Він заявив, що розлучений, але останнім часом жив у будинку, де сталося вбивство.

Крім вбитих дітей, у підозрюваного є однорічна дочка.

Прокурор повідомив, що у лютому 2015 року Анатолій Малець розлучився з дружиною, але продовжив жити з родиною. Потім з ними стала жити мати підозрюваного. Після розлучення Малець постійно сварився з дружиною через те, що зраджував їй з іншою жінкою.

Прокурор заявив, що вбивство сім'ї він спланував.

«Через деякий час вирішив скоїти вбивство з метою усунення перешкод проживання з іншою жінкою», — передає слова прокурора в суді ТСН.

За його словами, разом зі знаряддям вбивства знайшли ще один доказ провини підсудного.

«Під час огляду місця події по Сабарівському шосе біля огородженої території серед побутового сміття виявлено та вилучено молоток — знаряддя злочину, чоловічі труси синього кольору і білий полімерний пакет, у якому знаходилася письмова заява від Малець Анатолія Валерійовича, де він коротко розповів про те, що це він скоїв вбивство своїх дітей і колишньої дружини та матері», — повідомив також прокурор.

Анатолій Малець заявив, що йому погано, і його оглянули лікарі швидкої допомоги. Вони дійшли висновку, що судове засідання продовжувати можна.

Адвокат попросив зробити судове засідання закритим, але суддя прийняв рішення зробити закритими лише матеріали справи, зібрані слідчими, а суд залишити відкритим. Захисник Анатолія Мальця також погодився з обраним йому запобіжним заходом.

Сам підсудний заявив, що пам'ятає, що сталося «лише частково» і «до кінця не розуміє, що і як».

Слідчий встигла повідомити лише кілька деталей трагедії до рішення судді зробити докази закритими.

«Не було жодного місця, де не було людської крові. На першому поверсі виявлено труп Малець Надії (дружини), на другому поверсі — труп Малець Валентини (матері) і Малець Дениса (сина). Дівчинку на момент огляду місця події було госпіталізовано до Вінницької обласної лікарні, де вона померла», — розповіла вона.

Схожі новини