Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У львівській юстиції прокоментували скандал з «двоєженцем»

Через жахливу помилку органів юстиції львів’янин дізнався, що 1999 року він… зареєстрував шлюб з невідомою жінкою

Ситуацію для «ВЗ» прокоментувала заступник керівника Головного територіального управління юстиції у Львівській області, начальник управління державної реєстрації Оксана Куманська-Нор.

— Актовий запис, про який йде мова, складено у 1999 році. На сьогодні він є і підтверджує факт реєстрації шлюбу. Визнати, що цей шлюб недійсний, фіктивний — виключна компетенція суду, — пояснила пані Оксана.

Однак, за її словами, органи юстиції, зокрема працівники органів державної реєстрації актів цивільного стану, не вправі у 2018 році скасовувати будь-які записи, до прикладу, 1999 року чи оцінювати їх на предмет фіктивності шлюбу, недійсності тощо.

— Проте у судовому порядку, за наявності для цього підстав, актовий запис може бути скасовано. І про помилку органів юстиції можна буде говорити лише тоді, коли таку встановить суд, — заявила «ВЗ» заступник керівника ГТУ юстиції у Львівській області.

«Ми живемо у правовій державі, і вважаю, що усі спірні ситуації повинні вирішуватись у виключно юридичній площині», — підсумувала Оксана Куманська-Нор.

Схожі новини