Передплата 2024 ВЗ

Заборону на в’їзд в Україну чоловікам з Росії знято. Однак їх посилено перевіряють

  • 28.12.2018, 20:46
  • 768

Після завершення дії воєнного стану в Україні заборону на в’їзд у країну чоловікам із РФ було знято, проте українські прикордонники, як і раніше, перевіряють їх у посиленому режимі.

Про це повідомив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає «Гордон».

«Воєнний стан не продовжили — отже, загроза вторгнення російських військ знизилася. Утім питання гарантування безпеки на кордоні, як і раніше, актуальне. Тому ми продовжуємо охороняти кордон у посиленому режимі. Використовуючи досвід воєнного стану, здійснюємо підвищений контроль над в'їздом іноземців в Україну. Особливу увагу ми звертаємо на громадян 70-ти країн із переліку міграційного ризику, які в'їжджають в Україну», — повідоми Слободян.

Він зазначив, що перевірці росіян приділяють особливу увагу.

«Росія тут на першому місці. Заборону на в'їзд чоловікам із РФ знято. Але Держприкордонслужба і далі проводитиме контроль другої лінії з усіма громадянами Росії, уточнюючи мету їхнього візиту в Україну. Після цього ухвалюють рішення про доцільність їхнього в'їзду в нашу країну», — заявив він.

Слободян підкреслив, що громадянам РФ, крім закордонного паспорта, можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету візиту в Україну.

«Наприклад, якщо людина їде в Україну для участі в будь-яких культурних чи спортивних заходах і ніколи не порушувала українського законодавства під час в'їзду в окупований Крим, то ми ухвалюємо позитивне рішення. Законодавство не змінювали ні до воєнного стану, ні після нього. Підставою для в'їзду в Україну росіян є закордонний паспорт громадянина РФ. Але з урахуванням загроз, що виходять від Росії, наші прикордонники можуть проводити контроль другої лінії, щоб з'ясовувати всі подробиці та обставини. Тому людині можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету її візиту», — зазначив Слободян.
Нагадаємо, у зв'язку з уведенням воєнного стану Україна посилила прикордонний режим, до країни не пускали громадян Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Схожі новини