Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Московський патріархат збирає екстрені збори в Києві, — ЗМІ

  • 28.12.2018, 11:28
  • 1 044

Парафії УПЦ МП від Києва та області сьогодні, 28 грудня, зберуться на єпархіальне зібрання священнослужителів на підтримку митрополита Онуфрія.

Про це повідомляє LB.ua із посиланням на власні джерела.

Такі зібрання вже проводилися в багатьох єпархіях по країні; формальне їх завдання — публічне висловлення підтримки митрополиту Онуфрію (найчастіше це питання ставиться на голосування у відкритому режимі), про що пізніше широко повідомляється публічно. Практика таких зборів зумовлена процесом переходів парафій УПЦ МП в ПЦУ. Особливо активно такі переходи відбуваються у Вінницькій області, також є на заході України, зокрема у Львівській та Тернопільській областях.

Водночас, чіткий юридичний механізм такого переходу досі не розроблений і залежить від положень, які будуть оприлюднені після 6 січня — очікуваного отримання Україною Томосу. До цього моменту переходи важливі більше з декларативної позиції. Що УПЦ МП — зі свого боку — сподівається «придушити» тематичною інформаційною кампанією.

Нагадаємо, до помісної Православної церкви вже приєдналися частково громади у Вінницькій, Львівській, Закарпатській, Хмельницькій, Тернопільській областях. А Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота) заявив про погрози від місцевого благочинного УПЦ МП, які надійшли у зв'язку з приєднанням до ПЦУ.

Схожі новини