Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Таїланді легалізували медичну марихуану

  • 26.12.2018, 08:58
  • 547

Парламент Таїланду проголосував за легалізацію медичної марихуани. Один з законодавців назвав це рішення «подарунком на Новий рік» для тайського народу.

Колись використання марихуани було частиною місцевої традиційної медицини. Так продовжувалося до 1930-х років, коли її вжиток повністю заборонили, повідомляє ВВС.

Таїланд — перша країна Південно-східної Азії, де легалізували медичну марихуану. У цій частині світу — одні з найсуворіших законів щодо вжитку і зберігання наркотиків.

Своїм рішенням тайські депутати схвалили поправку до закону про наркотики, прийнятого ще у 1979 році. Нові правила почнуть діяти одразу після публікації тексту поправок в урядовій газеті.

«Це подарунок на Новий рік від Національної законодавчої асамблеї для уряду і народу Таїланду», — заявив голова одного з парламентських комітетів Сомчай Савангкарн.

Жителі країни матимуть змогу зберігати необхідну кількість медичної марихуани, якщо вони матимуть відповідний рецепт або інший документ, що дає їм таке право.

Ліцензії на виробництво і продаж марихуани в Таїланді будуть суворо контролюватися.

В змінах до закону також зазначено, що нові правила розповсюджуються не лише на марихуану, а й на кратом — рослину, поширену у Південно-східній Азії, яку часто використовують як стимулятор.

Медична марихуана: що кажуть дослідження

Дослідники кажуть, що мають неспростовні або вагомі докази того, що марихуана допомагає у таких випадках:

як ліки проти хронічного болю у дорослих

як засіб проти нудоти, що виникає після хіміотерапії

як протидія спастичним симптомам, що проявляються у хворих на розсіяний склероз

Часткові докази демонструють користь від прийому марихуани у таких випадках:

марихуана зменшує кількість приступів у дітей, що страждають від рідкісних типів епілепсії — зокрема, від синдрому Леннокса-Гасто і синдрому Драве

марихуана може допомогти покращити сон у пацієнтів, що мають синдром апное уві сні чи страждають фіброміалгією

Схожі новини