Передплата 2024 «Добра кухня»

Під посольством РФ у Варшаві влаштували акцію на підтримку Сенцова

  • 13.12.2018, 10:45
  • 503

У Варшаві в рамках всесвітньої акції #SaveOlegSentsov у середу під посольством РФ пройшла акція протесту з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів, які перебувають у Росії та в окупованому Криму.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Активісти також закликали поляків бути солідарними з українцями.

«Олег Сенцов став синонімом свободи і ми прийшли, щоб його підтримати. Сьогодні ми тут, аби сказати: війна не скінчилася, вона триває, щодня гинуть люди», — підкреслила активістка варшавського Євромайдану Зоряна Вареня.

За її словами, схожі акції на підтримку Сенцова у ці дні проходять в Україні, Німеччині, Франції, США, Канаді.

Зоряна Вареня заявила, що учасники світової акції вимагають ініціювати переговорний процес між РФ й Україною у справі звільнення Сенцова і всіх заручників Кремля.

Йдеться про понад 70 українських політв’язнів в Росії, більше 100 військовослужбовців і цивільних заручників у підвалах окупованого Донбасу та 24 моряків у московському слідчому ізоляторі «Лефортово».

«Учасники акції з прапорами Польщі й України тримали плакати з написами польською, українською та англійською мовами «Свободу українським в’язням Кремля», «Cтоп Путін. Стоп війна», «Стоп репресіям українських політв’язнів в Росії та Криму», «Врятувати Олега Сенцова» тощо.

Вони скандували гасла: «Cвобода», «Свободу Олегу Сенцову», — повідомляє «Укрінформ».

Схожі новини