Передплата 2024 «Добра кухня»

Зненавиділи російське радіо та очікують якнайшвидшого повернення в Україну: полонені моряки написали листи

  • 10.12.2018, 17:13
  • 554

Українські військові моряки Андрій Ейдер та Андрій Артеменко, яких незаконно утримують в російському полоні, відповіли на листи, відповіді надійшли з пошти «СІЗО-1 Матроська Тиша».

Про це повідомляє ТСН.

Хлопці пишуть, що зовсім відрізані від спілкування з зовнішнім світом, а також не знають нічого про своїх колег, які перебувають у застінках. Ейдер та Артеменко отримали поранення під час штурму у Керченській протоці і розповіли у посланнях про свій стан та лікування.

Наводимо повністю тексти їхніх листів.

Андрій Ейдер:

Доброго дня, приємно це чути. Сподіваюсь, відповідь буде без змін. Дякую за підтримку. Операцію переніс нормально, не можу через поранення згибати ліве коліно, праве стегно трохи розпотрошило. Туди пару уламків влетіло, спочатку можна було в рани палець всунути, боляче на ногу праву спиратись. На правій руці подряпина, тому мажу папір зеленкою та іншим під час написання. Наразі з іншими хлопцями зв'язку не маю. Про їхній стан можу лише здогадуватись. Важко в чотирьох стінах сидіти і не знати жодних новин, трохи тисне. В уставі сказано «стійко переносити всі тяжкості служби». Поки устав виконуємо і будемо й надалі! Додому, звичайно, хочеться, без рідних тяжко. Сподіваюсь, ця ситуація вирішиться ще до Нового року, адже як НГ зустрінеш, так його і проведеш. А так лише тютюну не вистачає. З ним і стіни не так давлять. Пісні з «Русского радио» я вже зненавидів, але доступно лише воно. Там хоч якісь новини. Додому зателефонувати не можу, нема у кого попросити дозвіл та телефон. Тримаємось та чекаємо повернення на батьківщину. З приводу дзвінка — слідчого досі немає для того, щоб спитати, та дзвінок здійснити не можу, бо немає коштів на рахунку. Удачі. Слава Україні!

Андрій Артеменко:

Доброго дня телеканал 1+1 та редакція ТСН. Дякую, що пам'ятаєте про нас, не забуваєте. У зв'язку з тим, що погано володію російською мовою, попросив співкамерника допомогти мені у написанні цього листа. Стан мого здоров'я добрий, іду на поправку. Мені тут надають необхідну медичну допомогу. Який стан справ у хлопців, мені не відомо, оскільки утримуємось у різних камерах. Перебуваючи тут, думаю хлопці мене підтримають, сподіваємось, що керівництво нашої країни вживає всіх заходів для найшвидшого нашого повернення додому. Хочу передати слова вдячності всій Україні і всім людям, які про нас непокоються, переживають та чекають нашого найшвидшого повернення додому. Дуже сподіваюсь, що найближчим часом все вирішиться і ми всі опинимось вдома зі своїми близькими. Ще раз всім дякую за підтримку. До скорої зустрічі. Андрій.

Схожі новини