Передплата 2024 ВЗ

Рідні загиблих в авіакатастрофі МН17 подали в ЄСПЛ на Росію

  • 23.11.2018, 19:29
  • 730

Рідні жертв, які загинули внаслідок авіакатастрофи малазійського літака МН17, подали позов на Росію до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє «Еспресо» із посиланням на видання NOS.

Рідні 55 жертв внаслідок авіакатастрофи малазійського літака МН-17 подали на Росію позов до Європейського суду з прав людини.

Заявники хочуть, аби Росію засудили у порушенні людських прав та у протидії слідству. Адже Росія не надала слідству важливу інформацію слідчим. Більше того, пізніше Росія надала факти, які не підтвердилися.

Якщо позов буде прийнятий, то процедура його розгляду може тривати від п'яти до семи років.

Це не перша скарга, яку подають проти Росії родичі загиблих пасажирів МН17.

Американський адвокат Джеррі Скіннер подав позов до суду у 2016 році у розмірі $ 330 млн від імені родичів загиблих з Австралії, Нової Зеландії та Малайзії.

Нагадаємо, 23 травня рідні загиблих у катастрофі МН17 оприлюднили відкритий лист до росіян, у якому звинуватили в збитті лайнера російських лідерів. 24 травня Спільна слідча група представила звіт, з якого витікає, що авіалайнер Boeing рейсу МН17 компанії «Малайзійські авіалінії» збили 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією України з установки «Бук» 53-ї зенітно-ракетної бригади збройних сил РФ. Міжнародна слідча група показала уламок ракети, яка збила MH17.

Генсек НАТО назвав професійними висновки слідчих у справі MH17. Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у катастрофі MH17. ЄС повністю підтримує розслідування катастрофи MH17.

Bellingcat викрила російського розвідника, який перекидав «Бук» на Донбас. Сотні родичів жертв готують скаргу до ЄСПЛ на Росію. ЄС закликав Росію взяти відповідальність за збитий над Донбасом МН17.

Схожі новини