Передплата 2024 ВЗ

Протест «євробляхарів» у Києві: рух транспорт заблоковано, введено оперативне положення

  • 20.11.2018, 11:49
  • 1 194

У Києві власники авто на іноземній реєстрації сьогодні, 20 листопада, влаштували масову акцію протесту, яку анонсували напередодні.

Як повідомляє «Сегодня», водії автомобілів на європейській реєстрації заблокували центр Києва і пікетують будівлі Адміністрації президента та Верховної Ради.

«Євробляхарі» з плакатами «Скасувати акциз!», «Автомобіль — не розкіш», «Ветувати закони № 8477 та № 8488!» вимагають скасування грабіжницького, на їхню думку, закону про легалізацію ввезених з-за кордону уживаних транспортних засобів.

Після перекриття урядового кварталу рух в центрі столиці було паралізовано.

Як повідомляє комунальне підприємство «Київпастранс» у Facebook, вранці авто з іноземними номерами заблокували рух громадського транспорту. У зв'язку з цим у Києві вводиться оперативне становище, в рамках якого громадський транспорт курсує поза графіком руху.

Зокрема, з відхиленням від графіка курсують автобуси на маршрутах №№ 24, 62, 55.

Також у Києві за традицією власники автомобілів на єврономерах перекрили урядовий квартал.

Які вулиці краще об'їжджати: вулиця Грушевського, вулиця Інститутська, вулиця Хрещатик, вулиця Європейська, Паркова та інші.

Водіям радять заздалегідь спланувати свої маршрути. А жителям Києва, щоб не запізнитися на роботу, вибрати метро або пройтися до офісу пішки.

Схожі новини