Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голова ЦВК виступає за внесення змін до закону про вибори президента України

  • 13.11.2018, 14:28
  • 747

Голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук вважає за необхідне внесення точкових змін до закону про вибори президента для врегулювання низки питань, пов’язаних зі змінами, що відбулися в законодавстві, з часів його ухвалення.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Наразі ще розглядаються поправки, які подали депутати до Виборчого кодексу. А вже наприкінці грудня має стартувати кампанія з виборів президента. Тому з нашого боку, я думаю, вже час серйозно працювати над точковими змінами до закону про вибори президента», — сказала вона на першій прес-конференції нового складу ЦВК у вівторок у Києві.

Тетяна Сліпачук зазначила, що є багато питань, які можуть стати проблемними, якщо не будуть відповідним чином переглянуті.

За її словами, це пов'язано з різними змінами до законодавства, які було ухвалено та не враховано в законі про вибори президента, останні зміни до якого вносилися навесні 2014 року. Зокрема, за процедурами держзакупівель, запобігання корупції, через появу ID-паспортів.

«Деякі процедури за старим законом просто неможливо буде виконати. Наприклад, кандидат має надати ксерокопії сторінок паспорта, але виникає питання, як це робити у випадку з ID-картою», — пояснила голова ЦВК.

Схожі новини