Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойлерна на Дарниці тепер гріє котика

Новий мурал створили за чотири дні

На стіні бойлерної на Дарниці у Києві з’явився новий мурал — зі стіни лагідними оченятами дивиться котик. Малюнок намалював київський художник Віталій Гідеван.

За словами митця, котик з’явився на тій самій бойлерній, де він раніше намалював казкового коня Пегаса. З іншого боку будівлі одна жителька будинку облагородила прибудинкову територію.

Віталію Гідевану захотілося доповнити цю красу малюнком, щоб додати території яскравості. А тепер от з’явився цей котик.
«Одинадцять років тому ми з сім’єю підібрали біля сміттєвого бака маленьке кошеня, — каже художник. — Воно було таке кволе і худе, з рожевим животиком. Але ми його відгодували, відмили. І тепер цей кіт Муся живе у мене вдома і чудово почувається. Своєю роботою я хотів закликати людей робити добро, не забувати, що на вулицях багато собак і котівбезхатьків, які потребують нашої допомоги».

На величезному малюнку, який художник намалював за чотири дні, є прикраса — смарагд. «Цей символ я часто використовую у своїх роботах. Смарагд — ранима душа тварини, яка просить про допомогу», — додав Гідеван.

Схожі новини