Передплата 2024 «Добра кухня»

Астероїд інопланетян: вчені заявили, що космічний об’єкт незвичайної форми могла побудувати позаземна цивілізація

  • 06.11.2018, 14:43
  • 989

Вчені підтвердили припущення, що дивний об’єкт у формі сигари може бути побудований штучно.

Астрономи із Гарвардського університету, які рік спостерігали за відомим астероїдом-«сигарою», підтвердили припущення вченого Стівена Гокінга про те, що цей об'єкт може мати штучне походження.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

Вчені вважають, що це тіло «може бути повністю оперативним зондом, спрямованим навмисно на Землю чужою цивілізацією».

Оумуамуа помітила команда вчених із Стівеном Гокінгом у космосі у 2017 році. Невідомий об’єкт, схожий на сигару, охрестили астероїдом або кометою, але згодом припустили, що це — «чужий космічний корабель».

Теорія про те, що об’єкт побудований штучно, заснована на «надмірному прискоренні» об'єкта і несподіваному збільшенні швидкості.

Таємничий «корабель» у формі сигари назвали Оумуамуа (Oumuamua), що в перекладі з гавайської означає «посланець здалеку, що прибув першим». Через високу швидкість — близько 315,4 тисячі км на годину — вони вирішили, що це комета або астероїд. Його довжина становить 500 метрів, а ширина — близько 80.

Також вчені помітили різницю між знайденим об’єктом і кометою. Останні прискорюються завдяки процесу «дегазації», коли сонце нагріває поверхню крижаної комети, вивільняючи газ. Але у Oumuamua не було «коми», атмосфери і пилу, які оточують комети, коли ті тануть.

«Можливо, Oumuamua — це легке вітрило, яке плаває у міжзоряному просторі як уламки передового технологічного устаткування», — припускають астрономи.

За словами дослідників, схожі об’єкти були спроектовані і побудовані нашою власною цивілізацією, включно з проектом IKAROS і Ініціативою Starshot. Технологія легкого вітрила може бути дуже корисною для транспортування вантажів між планетами або зірками.

Нагадаємо, Стівен Гокінг разом із групою вчених помітив невідоме тіло у формі сигари 15 жовтня 2017 року. Тоді астероїд віддалявся від планети і був на відстані майже 2,5 мільйона кілометрів від Землі. Вчені почали ретельно спостерігати за ним.

Схожі новини