Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд заарештував підозрюваного у держзраді екс-голову Апеляційного суду Криму Чорнобука

  • 05.11.2018, 12:08
  • 659

Голосіївський районний суд Києва взяв під варту колишнього голову Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, підозрюваного в державній зраді.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

«Голосіївський районний суд Києва 5 листопада 2018 року о 9:00 розглянув клопотання прокуратури АРК про обрання запобіжного заходу колишньому голові Апеляційного суду, А Р Крим Чорнобуку В. І. За результатами розгляду клопотання останньому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», — зазначив він.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що Чорнобука взято під варту без заставної альтернативи, строком на 2 місяці, повідомляють «Українські Новини».

Екс-голову Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука затримали в Києві за підозрою в державній зраді. Про це стало відомо 3 листопада.

Він очолював Апеляційний суд Криму з грудня 2011 по квітень 2014 року. У липні цього року українські правоохоронці оголосили його в розшук.

За версією слідства, під час анексії Криму Росією Чорнобук співпрацював з окупаційною владою. Зокрема, 24 березня 2014 року на засіданні суду він закликав суддів вчити законодавство РФ та отримувати російські паспорти.

Сам Чорнобук відкидає звинувачення.

Схожі новини