Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна та Туреччина координуватимуть зусилля задля звільнення українських в’язнів Кремля

  • 03.11.2018, 19:33
  • 534

Президент України Петро Порошенко наголосив, що Україна вдячна Туреччині та Президенту Реджепу Таїпу Ердогану за зусилля із звільнення українських політичних в’язнів та заручників, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих українських територіях.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми високо цінуємо допомогу Туреччини і особисто пана Президента у звільненні політичних в’язнів. Дуже дякуємо за звільнення Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, і домовилися щодо тих, хто незаконно утримується в окупованому Криму і на території РФ, будемо продовжувати координацію про продовження процесу звільнення політв’язнів», — сказав Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Реджепом Таїпом Ердоганом за підсумками переговорів у Стамбулі.

Глава держави також зауважив: «Безумовно, не лише ми з паном Президентом Ердоганом, але й весь світ піклується зараз про звільнення українських заручників». Він нагадав, що під час візиту Канцлера Німеччини Ангели Меркель в Україну також обговорювалось питання звільнення українців, що незаконно утримуються в російських тюрмах та на окупованих територіях.

Президент також повідомив, що буде піднімати це питання під час візитів до Фінляндії та Франції.

«Безумовно, ми будемо робити все можливе і не втрачаємо оптимізм, щоб і Олег Сенцов, і Сущенко, і Балух і інші політв’язні якомога швидше опинилися дома. І міжнародна підтримка тут відіграє вирішальну роль», — наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що Росії дуже важко пояснити чому до в’язниці запроторюють лише за вивішений український прапор на власному будинку, або й взагалі без пояснення будь-яких причин виносяться вироки по 20 років ув’язнення.

«Ми об’єднуємо наші зусилля для того, щоб посилити тиск на Росію і забезпечити звільнення як тих, хто перебуває в російських в’язницях, так і тих, кого тримають в заручниках на окупованій території. Ми будемо продовжувати нашу боротьбу», — наголосив Петро Порошенко.

Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган, в свою чергу, нагадав про звільнення двох політичних в’язнів Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, які були видані турецькій стороні і після того відпущені і повернулись в Україну.

«Цього разу ми отримали більш довгий список який ми одразу ж передали російській стороні. І бажаю, щоб ми слідкували за цим процесом і були успішні у його вирішенні», — зазначив Президент Туреччини.

Схожі новини