Передплата 2024 «Добрий господар»

Стало відомо, хто представлятиме Україну на переговорах в Мінську замість Кучми

  • 16.10.2018, 12:15
  • 946

Україну на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську замість Леоніда Кучми представлятиме дипломат Руслан Демченко.

Про це повідомила віце-спікерка Ради Ірина Геращенко, передає Громадське.

За словами Геращенко, президент Петро Порошенко пізніше призначить офіційного представника України в ТКГ у зв’язку з відставкою Кучми.

Демченко раніше обіймав посаду генерального консула України у Стамбулі, згодом був послом України у Сербії та Чорногорії. У 2014-му тимчасово виконував обов’язки міністра закордонних справ. З вересня 2014-го Демченко став радником президента України.

Нагадаємо, 2 жовтня другий президент України Леонід Кучма, який обіймав посаду представника України в Тристоронній контактній групі, завершив свою участь у Мінському процесі. Кучма раніше заявляв, що вийде зі складу Тристоронньої контактної групи, коли досягне «критичного» віку.

У складі Тристоронньої контактної групи — уповноважена група представників України, Росії та Організації з безпеки і співробітництва Європи. ТКГ регулярно збирається на засідання у Мінську. Метою зустрічей є мирне врегулювання збройної агресії на Донбасі.

Схожі новини