Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві «заговорив» Дзвін пам’яті, який згадуватиме кожного загиблого на Донбасі захисника України

  • 14.10.2018, 10:58
  • 921

Сьогодні, 14 жовтня, на території Міністерства оборони України вперше пролунав Дзвін пам’яті встановлений для того, аби згадувати кожного із загиблих на Донбасі військових.

Як зазначив під час відкриття Президент України Петро Порошенко, на День захисника України дзвін одним ударом згадав загиблого українського воїна Михайла Рибака і щоразу згадуватиме кожного, хто загинув за Україну.

«Відсьогодні і назавжди щоранку цей пам’ятний дзвін нагадуватиме нам про доблесних і відважних героїв. Вічна їм пам'ять і слава», — сказав Петро Порошенко, повідомляється на його сторінці у «Facebook».

За словами помічника міністра оборони Юрія Бірюкова, дзвін пам'яті о 9-й ранку ударом вшановуватиме кожного з полеглих воїнів у війні на Донбасі, повідомляє ТСН.

«Це буде кожного дня. І в будні, і в вихідні. І у звичайнісінькі дні, і в найсвятковіші. Щодня дзвін згадуватиме загиблих військових за всі роки. 14 жовтня — один, 15 жовтня — п’ять, 16 жовтня — сім, 17 жовтня — п’ять…», — пояснив Бірюков.

Протягом року зараз є всього 32 дні, коли дзвін мовчатиме.

Нагадаємо, що Дзвін пам'яті — це частина меморіальної Зали пам’яті загиблих військових, будівництво якої завершується на подвір’ї Міністерства оборони. Створити цю Залу запропонував міністр оборони Степан Полторак, її він підгледів під час візиту до Канади у квітні 2017 року.

Схожі новини