Передплата 2024 «Добра кухня»

Московський піп закликав скинути Варфоломія та «піддати анафемі єресь східного папізму»

  • 12.10.2018, 19:35
  • 921

Член синодальної Біблійно-богословської комісії Московського патріархату протоієрей Андрій Новиков в зв’язку з рішеннями Константинополя по Україні запропонував ряд заходів, серед яких скинення з посади Вселенського патріарха Варфоломія.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає ТСН.

«З огляду на відпадання колишнього Константинопольського патріархату від Церкви потрібно створити єпархії та парафії РПЦ на території Туреччини, включаючи Стамбул», — пише священник.

Окрім того, він запропонува скликати в Москві надзвичайний Всеправославний Собор для скинення патріарха Варфоломія і членів його Синоду.

Також російский протоієрей пропонує розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом та «піддати анафемі єресь східного папізму, включно з лжевченням про право Стамбульського єпископа на скасування і перегляд анафем і заборон помісних Церков».

Нагадаємо, що 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ К П Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія. Разом із тим Патріархія наголосила на неприпустимості майнових конфліктів і насильства у процесі творення помісної церкви в Україні.

Як писав «ВЗ» священик Московського патріархату заявив, що анафему з патріарха Філарета не знімали. Адже насправді її просто визнали недійсною.