Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На дороги України повернули автоматичну фіксацію перевищення швидкості: список трас

  • 08.10.2018, 10:08
  • 688

В Україні від сьогодні, 8 жовтня, в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів — пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції України у Facebook.

Пристрої TruCam будуть використовуватися лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото-, відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності. У цих місцях перебуватимуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору.

Протягом першого тижня поліція використовуватиме TruCam у пілотному режимі. У поліції наголошують, що пристрій містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке коригування даних.

Прес-служба поліції також опублікувала список, де будуть розташовуватись пристрої TruCam в Україні. Зокрема, у Києві їх розмістять лише у двух місцях: на проспекті Миколи Бажана та проспекті Перемоги.