Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія готова відповісти на можливу агресію Росії кібератаками, — ЗМІ

  • 07.10.2018, 16:49
  • 469

Великобританія розглядає можливість здійснення кібератак проти Москви як відповідь на можливу російську агресію.

Про це повідомляє газета The Sunday Times з посиланням на джерела, передає Deutsche Welle.

Зазначається, що у Великобританії немає достатніх ресурсів, щоб протистояти агресії Кремля, не використовуючи при цьому свої ядерні балістичні ракети Trident. Тому представники британського оборонного відомства прийняли рішення розвивати кіберпотенціал країни для того, щоб у разі необхідності «вимкнути світло» в Кремлі.

Кібервійська Великобританія може застосувати, наприклад, в тому випадку, якщо Росія «вирішить захопити невеликі острови Естонії, щоб перевірити відданість НАТО статті свого статуту про те, що напад на одну країну блоку є атакою на весь блок».

Серед варіантів газета також перераховує можливе «вторгнення Росії до Лівії, щоб встановити контроль над нафтовими запасами і спровокувати нову міграційну кризу в Європі», а також «напад нерегулярних російських формувань на британські війська або загрозу для нових британських авіаносців».

Цими вихідними Великобританія проводить найбільші за останні десять років військові навчання: в маневрах в Омані беруть участь близько 5,5 тисяч військових. У них також задіяні 200 одиниць бронетехніки, шість кораблів і вісім літаків. На навчаннях, зокрема, відпрацьовують і проведення кібератак, а також інсценування битви з противником, який нібито використовує «російські танки Т-72» — їхню роль виконує кінна гвардія, пише газета.

Схожі новини