Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Лос-Анджелесі помер актор Скотт Вілсон, відомий по ролі в серіалі «Ходячі мерці»

  • 07.10.2018, 13:18
  • 853

У США на 77-му році життя у власному будинку в Лос-Анджелесі помер актор Скотт Вілсон.

Про це повідомляє «112 Україна» із посиланням на TMZ.

Як зазначив його представник Домінік Манчіні, помер мирно.

Причиною смерті актора стали ускладнення після лейкемії, від якої він страждав в останні місяці життя.

Скотт Вілсон народився і виріс в Атланті, штат Джорджія і переїхав в Лос-Анджелес в 1961 році, коли йому було дев'ятнадцять років. Тут він почав навчатися акторської професії і в 1967 році дебютував на екрані у фільмі «Задушливій південній вночі». Тоді ж він зіграв одну з головних ролей у фільмі Річарда Брукса «Холоднокровне вбивство». Фільм став успішним у прокаті і кар'єра Вілсона пішла в гору.

Протягом своєї акторської кар'єри Вілсон з'явився в більше шістдесяти фільмах. Більшу частину сімдесятих він виконував ролі другого плану в таких фільмах як «Метелики на вітрі», «Нові центуріони» і «Великий Гетсбі».

В 1981 році отримав номінацію на премію «Золотий глобус» у фільмі «Дев'ята конфігурація» зі Стейсі Кічем, а після знявся в таких картинах як «Хлопці що треба», «Мелоун», «Красунчик Джонні», «Екзорцист 3», «Молоді стрілки 2», «Чисте везіння», «Джеронімо: Американська легенда», «Суддя Дредд», «Мрець іде», «Солдат Джейн», «Перл-Харбор», «Монстр» і багатьох інших.

У 2007 році Вілсон був відзначений спеціальною премією Гільдії кіноакторів США.

В останні роки в першу чергу був помітний на телебаченні. Він зіграв роль батька героїні Мардж Хелгенбергер в телесеріалі «C. S. I.: Місце злочину» у період між 2001—2006 роками, а також був гостем в серіалах «Секретні матеріали» і «Закон і порядок».

У 2011 році приєднався до акторського складу серіалу «Ходячі мерці» у ролі Хершел Гріна. Ця роль повернула йому загальну любов і популярність.

Варто відзначити, що 6 жовтня було оголошено, що Скотт Вілсон знову повернеться до ролі Хершела в 9 сезоні серіалу, але в цей же день він помер.

Схожі новини