Передплата 2024 ВЗ

У Львові відбулась «Битва Модельєрів»

У рамках виставки-ярмарку «Львівський товаровиробник» відбувся VIII Всеукраїнський конкурс «Битва модельєрів».

У Львівському Палаці мистецтв триває 11-та виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник». Представлена продукція різних галузей промисловості, зокрема, легкої, харчової, поліграфічної та виробництва меблів.

Феєричним відкриттям виставки-ярмарку став VIII Всеукраїнський конкурс «Битва модельєрів». Це щорічний соціальний проект, який допомагає обдарованій молоді показати світу свій талант. Генеральними партнерами конкурсу є Львівський коледж індустрії моди КНУТД та ПРАТ «ГалЕкспо». Активно підтримує захід і Львівська міська рада. Організаторами є співробітники Львівського коледжу індустрії моди КНУТД — заступник директора з виховної роботи, доцент Оксана Ходань та викладач спецдисциплін комісії конструювання та дизайну Олеся Збадинська.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 20 навчальних закладів з 11 міст України. Лише уявити: цілих 44 колекції від талановитих дизайнерів! Показ тривав протягом трьох годин, у залі ніде було й голці впасти. У номінації «Fashion kids» дефіле розпочали найменші модники й модниці. Упевнена й тверда хода, неповторні образи й щирість юних учасників викликали непідробне захоплення.

У номінації «Етностиль» були представлені надзвичайні роботи. Етнографічні мотиви, автентичні візерунки різних регіонів України в поєднанні з найсміливішими експериментами дизайнерів дали колекції, варті світових подіумів.

Номінація «Модний образ» згуртувала авторів аж 25 колекцій одягу. Тут справді можна було побачити все: ретро-ностальгію, речі з філософським осмисленням, поєднання непоєднуваного, відтінки льоду й полум’я. Здавалося, кожен образ має свою історію й неможливо сприймати його лише як частину гардеробу.

Більшість робіт були справжніми витворами мистецтва. Хоча були й автори, яким ще є куди рости. Та це не привід опускати руки, радше навпаки.

Зважаючи на різноманіття представлених колекцій, суддям довелося попітніти. Оцінювали креативність конструкцій, цілісність композиційного сприйняття та якість виробів.

У номінації «Fashion kids» пальму першості здобула колекція «Little stars» - автор Вікторія Маціканич, керівники Євгенія Криворот і Наталія Гавронська (м. Червоноград). Переможцем у «Етностилі» стала колекція «Згарди» — Анастасії Тимчишин, керівник Оксана Грицай (м. Тернопіль). Найкращий «Модний образ» представила колекція «Калана» — керівники Ольга Байда та Надія Сорока (м. Львів).

«Перемагаємо вже другий рік поспіль! Важко вигадати, що б такого створити, аби здивувати журі (а кожен з них фахівець у сфері моди). Але маємо джерело натхнення: хочеться прищепити молоді хороший смак, відчуття стилю, навчити вдягатися не лише практично, а й красиво», — розповідають керівники колекції «Калана».

Переможців нагороджено кубками, медалями та дипломами, а також цінними призами від постійного спонсора проекту компанії «Велтекс — Україна». Додатковою нагородою була відзнака Назара Брезіцького та платформи можливостей «Ідея міста» у вигляді сертифікату на професійну фотосесію колекції.