Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До України не пустили п’ять пропагандистських книг з Росії

  • 23.09.2018, 12:12
  • 592

Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення з території РФ п’яти книжок, в яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди. Також у них фальсифікується історія і нав’язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, відмовлено у наданні дозволу на ввезення двох детективних романів — Дар'ї Дезомбре і Тетяни Устинової, в яких героїзуються силові структури країни-агресора.

Імпортери видавничої продукції не отримали дозвіл на ввезення книги «Все, що повинен знати кожен освічений хлопчик» московського видавництва АСТ, в якій нав'язують ідеї «русского мира», пропагуються імперські геополітичні доктрини, які передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора.

Також відмовили у ввезенні п'яти тисяч примірників книги Александрова «Велика книга нумерології», в якій фальсифікується історія України, а окрема глава присвячена президенту Р Ф Володимиру Путіну.

Відмовлено у видачі дозволу на ввезення десяти тисяч примірників книги Андрія Філімонова «Пуголовок і святі». Книга містить образливі висловлювання на адресу українців.

Загалом, комітет надав 71 відмову у видачі дозволів на ввезення 264 тис. 500 примірників видань антиукраїнського змісту.

У той же час Держкомтелерадіо видав дозволи на ввезення 21 тис. 678 назв видавничої продукції, серед якої переважає світова, європейська та російська класика, світові бестселери, дитяча література.

Схожі новини