Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мені ця посада остогидла до печінок, але радості через мою відставку нікому не подарую, — Омелян

  • 13.09.2018, 20:16
  • 744

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що не збирається йти у відставку через те, що НАБУ повідомило йому про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Про це він сказав на брифінгу, трансляцію якого вів телеканал «112 Україна».

«Щодо першого питання, щодо відставки. Я всіляко дотримуюсь європейської практики. Чесно кажучи, мені ця посада остогидла до печінок. Ба навіть, я свято переконаний: щойно я подам у відставку і цю відставку схвалять у Верховній Раді, 99% усіх оцих публічних заворушень зникнуть, як дим над водою. Я не мав би цих проблем, не мав би публічного шельмування, якби не був міністром», — сказав він.

Водночас він не збирається йти у відставку і має намір доводити свою правоту в суді.

«Але я такої радості на цьому етапі нікому не подарую. Хоча було б дуже багато втішних людей», — підкреслив він.

Нагадаємо, Омелян буде вимагати притягнення до відповідальності слідчих НАБУ, які повідомили йому про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Як писав ВЗ, сьогодні, 13 вересня, НАБУ повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. За даними бюро, витрати чиновника істотно перевищують його доходи. Сам міністр усі звинувачення відкидає і каже, що «неможливо знайти те, чого немає».

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування щодо Омеляна в жовтні 2017 року та отримало доступ до інформації щодо його мобільних переговорів.

Омеляна було призначено міністром інфраструктури в уряді Володимира Гройсмана 14 квітня 2016 року. Згідно з його електронною декларацією, у нього є готівкові кошти в сумі 90 тис. дол. і 25 тис. євро. Крім того, Омелян задекларував квартиру в Києві площею 61,6 кв. м, земельну ділянку у Львівській області площею 999 кв. м, гараж площею 37,4 кв. м.