Передплата 2024 ВЗ

Український фільм «Ізі» відзначили на кінофестивалі у Венеції

У розпалі — 75-й Венеціанський кінофестиваль, за яким стежать шанувальники якісного сучасного кіно. Для українців є чудова новина: «Ізі», драматично-комедійний фільм спільного кіновиробництва України й Італії, нагороджений на Венеціанському кінофестивалі премією Kineo Diamond Award.

Фільм українського виробництва отримав премію на престижному кінофестивалі в Італії вперше. Стрічку «Ізі» знімали поблизу Львова і Трускавця, а також в Італії. Одну з ролей у фільмі зіграв Остап Ступка. Зняв фільм італійський режисер Андреа Маньяні. На 58% фільм профінансований Україною, решту коштів дали італійці. За сюжетом, 40-річний італієць Ізі на прохання брата везе з Італії у карпатське село труну з тілом українського заробітчанина, який загинув за будівництві.

Це вже не перша нагорода, яку отримала картина «Ізі». Раніше Ніколя Начеллі — актора, який зіграв головну роль, відзначили на кінофестивалі у Локарно. А в червні стрічка «Ізі» отримала приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Нью-Джерсі (США).