Передплата 2024 ВЗ

Microsoft повідомила про втручання Росії у вибори до Конгресу США

  • 21.08.2018, 11:53
  • 332

Компанія Microsoft зафіксувала намагання Росії втрутитися у вибори до американського Конгресу, які відбудуться у листопаді.

Про це повідомляє Associated Press.

«Хакерська група, пов'язана з російським урядом, створила фальшиві інтернет-домени, які виявилися підробками американських консервативних організації: Інституту Хадсона та Міжнародний республіканський інститут. Ще три підроблені домени були розроблені так, ніби вони належать до сенату США», — повідомили у Microsoft.

Додаткової інформації про фальшиві домени компанія не надала. При цьому президент Microsoft Бред Сміт запевнив, що на фейкові сайти ніхто не зайшов, відтак хакерам не вдалося атакувати цільову жертву.

«У нас нема сумнівів у наших висновках щодо того, хто несе відповідальність», — наголосив Сміт.

Працювала хакерська група Strontium, яку також називають Fancy Bear або APT2. Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує втручання Росії у президентські вибори 2016-го, пов'язав цю хакерську групу з основним розвідувальним органом Російської Федерації — ГРУ. У 2016 році вона атакувала Національний комітет Демократичної партії та кампанію Хілларі Клінтон, яка була противником Дональда Трампа.

Схожі новини