Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Заморений голодом 4-річний хлопчик — син депутата

  • 15.08.2018, 10:38
  • 2 128

Розповіли про родину 4-річного хлопчика із Новоукраїнки на Кіровоградщині, якого у стані виснаження та з критичною вагою 7 кг забрали до лікарні.

Владислав — син депутата районної ради Олександра Мольченка.

У приймальному покої лікарні дитину поставили на ваги і вжахнулися — хлопчик важив вдвічі менше норми, йдеться в ТСН.

«Воно ж стояти на вагах само не могло — трималося ручкою за стіночку і за ваги», — розповіла педіатр Надія Гросул.

На сполох забила дитячий лікар, яку перестали пускати до будинка, де, окрім 3 старших дітей, є ще немовля. Згодом вона таки зайшла до хати і побачила Владика. Везти дитину до лікарні батьки відмовилися, тоді довелося звернутися до соціальних служб. Але господарі й цих не пустили на поріг. Тоді вже хлопчика вирішили забирати силоміць.

Сусідка і давня подруга родини Тетяна Алєксєєва запевняє, що дитина мала все необхідне.

«Останнім часом він їв добре. Наталя три-чотири рази на день його годувала», — каже вона.

Батько хлопчика вважає, що все це стало політичною розправою за його позицію. Він повідомив, що Владик захворів, бо в дитинстві над ним ставили досліди в місцевій лікарні.

«Зверталися неодноразово до лікарів — лікарі ігнорували постійно. Останній рік я помітив, що дитина дуже худнути почала, я купував, щоб підтримувати імунітет дитини, вітаміни. Вважаю, що це наслідки тих експериментів, які робила та медсестричка в цій лікарні», — каже Олександр Мольченко.

У дитячій обласній лікарні, куди терміново доправили малюка, вже мають перші результати обстеження — медики кажуть, що хлопчик абсолютно здоровий, але голодний. Нині його вчать їсти. Хліб і вода — це все, що він просив їсти. Він знав лише це харчування.

Правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків з догляду за дитиною. За це загрожує до 5 років в'язниці. Поки хлопчика відгодовуватимуть у лікарні, чиновники клопотатимуть про вилучення його з родини, а також вирішуватимуть долю решти дітей.

Схожі новини