Передплата 2024 ВЗ

В «ЛНР» обманним шляхом виявляють українських патріотів

  • 15.08.2018, 10:18
  • 540

Під виглядом українських активістів мешканців провокують на «незаконні» дії.

Так зване «МГБ ЛНР» на території Луганської області почало обдзвонювати членів різних громадських організацій, що діяли до окупації в пошуках проукраїнські налаштованих осіб. Під виглядом українських патріотів мешканців провокують на «незаконні» дії. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат України Дмитро Тимчук на сторінці в Facebook у середу, 15 серпня.

«Співробітники так званого „МГБ ЛНР“ в пошуках проукраїнські налаштованих осіб здійснюють телефонні дзвінки членам різних громадських організацій, які діяли на території Луганської області до окупації (наприклад, ГО „Просвіта“), з метою їх провокування до „незаконних“ дій. В ході бесід співробітники „МГБ“ називають себе українськими патріотами, закликають спільно боротися з російськими окупантами, поширювати українську символіку і пропагандистські листівки», — написав Тимчук.

«Мета — виявити згодних на подібну діяльність членів громадських організацій з подальшими арештами за підозрою в шпигунстві або схилянням до негласної співпраці з виявлення проукраїнські налаштованих громадян в обмін на непритягнення до відповідальності», — додав він.

Схожі новини