Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Німецькі вживані трамваї дійшли до справ прокурорів

Технічні характеристики «беушних» транспортних засобів, кажуть прокурори, не відповідають маршрутним лініям та платформам зупинок

Не встигли чиновники ЛКП «Львівелектротрансу» презентувати тридцять вживаних трамваїв із німецького Берліну, як прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості (ч.2 ст. 367 КК України). Як заявили у прокуратурі, технічні характеристики придбаних трамваїв не відповідають існуючим у Львові маршрутним лініям та платформам зупинок. За досудове розслідування у цій справі взялися представники слідчого управлінню Г У Нацполіції у Львівській області.

На закиди прокуратури Львівської області відреагував міський голова Львова Андрій Садовий. Сказав, Львів потребує оновлення рухомого складу електротранспорту. Трамваї з Берліну закуплено за європейською процедурою, а технічні питання згодом будуть врегульовані. «Ці трамваї пройшли капітальний ремонт, і є значно дешевшими, ніж новий транспортний засіб, — наголосив Садовий. — Новий трамвай коштує орієнтовно 1,2 млн євро. А ми купили у Берліні тридцять трамваїв за ціною одного. Трамваї з Берліну купували у співпраці з Європейським банком. Усі тендерні процедури робимо виключно за нормативами Європейського Союзу».

Андрія Садового обурила позиція прокурорів щодо вживаних німецьких трамваїв. Мовляв, чомусь ніхто не реагує на те, що у місті працює десять заправок, які продають пальне за готівку, без акцизу, з порушенням всіх норм. «Кожна добра справа, яку робить місто, по ній відкривається кримінальне провадження», — підсумував міський голова Львова.

Нагадаємо, минулого тижня до Львова, у трамвайне депо привезли три перші трамваї з Берліну, до кінця року поставлять решту. «Коли виїдуть на марштути — складно сказати. Спершу необхідно отримати сертифікацію, згідно з українським законодавством. І лише після проходження усіх цих процедур трамваї зможуть розпочати свою роботу», сказав заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий.

Схожі новини