Передплата 2024 ВЗ

«Повільне вбивство Сенцова»: дипломати просять РФ допустити українського консула до політв’язня

  • 10.08.2018, 12:28
  • 403

Дипломати просять Федеральну службу и виконання покарань Росії дозволити українському консулу відвідати ув’язненого Олега Сенцова, який голодує у російській колоній 89-й день.

Про це повідомила перший віце-спікер і представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

«Посольство України в РФ і наше консульство в Єкатеринбурзі надіслали чергове звернення до ФСВП РФ щодо надання дозволу на відвідання Олега Сенцова консульською посадовою особою. Відповіді — поки що немає. Наші консули докладають всіх зусиль, аби добитися зустрічі. Наші дипломати також звернулися до іноземного дипкорпусу в РФ з проханням добиватися відвідин О. Г. Сенцова, посилити увагу світу до повільного вбивства Олега й інших українських бранців в російській тюрмі», — написала Ірина Геращенко

Вона також поінформувала, що українська сторона ще раз надіслала пропозицію РФ щодо зустрічі омбудсменів Людмили Денисової і Тетяни Москалькової у Мінську чи на іншому майданчику для розблокування процесу відвідин утримуваних та їх негайного звільнення.

Нагадаємо, як писав «ВЗ», за інформацією Людмили Денісової український політв’язень Олег Сенцов перебуває у надкритичному стані.

Схожі новини