Передплата 2024 «Добра кухня»

Засудженого в окупованому Криму українця Лимешка етапували до Росії

  • 09.08.2018, 19:43
  • 528

Засудженого російською владою за нібито підготовку диверсії в анексованому Криму українця Геннадія Лимешка етапували в Російську Федерацію.

Про це повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook.

«Геннадій Лимешко етапований з Сімферополя для відбування покарання. Зараз Лимешко перебуває у Краснодарі. За попередньою інформацією, його можуть направити в Кабардино-Балкарію, Саратов, або залишити у Краснодарському краї», — пише він.

Нагадаємо, що 12 серпня 2017 року ФСБ Росії повідомила про затримання в анексованому Криму чоловіка, якого вони назвали «агентом СБУ» і звинуватили у підготовці диверсій на півострові. Своєю чергою СБУ назвала затримання «провокацією».

У Міноборони України повідомили, що затриманий у Криму громадянин України Геннадій Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом та був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність.

Російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму. Тоді ж його мати заявила, що свідчення її син дав під тортурами.

Схожі новини