Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Ми самі творимо собі обмеження». В Аргентині працює перукар без рук

Зараз Габріеля Гереду визнали кращим серед перукарів усієї країни

Після знайомства з роботою перукаря без рук, важко знайти виправдання для власних лінощів чи недбальства. Габріель Гереда з Буено-Айреса завдяки розголосу у ЗМІ став зіркою своєї професії.

Аргентинець народився без рук. Але ще у дитинстві вирішив, що ця вада не шкодитиме йому самостійно втілювати власні мрії. Попри очевидну не здатність до праці, Габріель вирішив продовжити справу матері і став перукарем. Зараз його визнали кращим серед перукарів усієї країни. Гереда наголошує: щодня доводить, що неповносправність не є перешкодою, а просто долею.

Габріель працює перукарем з 14 років. Однак він каже, що сама робота не найважче. Найскладніше — переконати нових клієнтів у тому, що без рук він впорається якнайкраще. Однак коли він завершує стрижку, то бачить задоволеного клієнта. Його перукарська робота є найвідомішою у Буенос-Айресі.

— Ми самі творимо собі обмеження, — наголошує Габріель у розмові для агенції Reuters. — Ми ставимо бар’єри для себе і своїх мрій. Але ми завжди мусимо йти вперед і не звертати уваги на думку інших.