Передплата 2024 ВЗ

Нападником на польські поховання у Львові виявився мешканець Польщі

  • 30.07.2018, 09:58
  • 595

Одним із виконавців провокації на польських військових похованнях на Личаківському цвинтарі у Львові виявився мешканець Польщі.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Вчора, 29 липня, у Львові відбулося судове засідання над затриманим у справі пошкодження щитів довкола скульптур левів на території польських військових поховань, що в межах Личаківського цвинтаря. Порушник визнав провину. За результатами засідання його оштрафували на 85 грн. за статтею дрібне хуліганство, ще 340 грн. потрібно сплатити судового збору.

Як повідомив директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, затриманий — мешканець Польщі. На судовому засіданні був також присутній представник Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Нагадаємо, учора, 28 липня, група невідомих осіб спортивної зовнішності пошкодила щити довкола скульптур левів на території польських військових поховань 1918−1920 рр., що знаходяться в межах Личаківського цвинтаря. Охороні спільно з поліцією вдалося затримати лише одного з порушників. Міськрада скерувала звернення до правоохоронних органів за фактом пошкодження майна.

Схожі новини