Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За два тижні до інавгурації Трампу показали документи про наказ Путіна втручатися у вибори — NYT

  • 19.07.2018, 16:58
  • 631

У січні 2017 року за два тижні до інавгурації президента США Дональда Трампа американська розвідка показала йому засекречені документи, в яких йшлося про особистий наказ Володимира Путіна здійснювати кібератаки з метою впливу на президентські вибори в США в 2016 році.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на джерела.

За інформацією видання, докази являли собою тексти та електронні листи російських офіцерів розвідки та інформацію від «надсекретного джерела, близького до Путіна», яке розповіло ЦРУ про рішення Кремля втрутитися в американські вибори.

Співрозмовники газети розповіли, що Трамп, який був присутній на брифінгах розвідки, виглядав «неохоче переконаним» і відтоді намагався приховувати «дуже чіткі висновки, які він отримав в січні».

За словами одного з найближчих помічників президента США, який говорив на умовах анонімності, головний страх Трампа полягає в тому, що будь-яке визнання навіть невдалої спроби Росії вплинути на вибори 2016 року піднімає питання про легітимність його президентства.

Журналісти New York Times поговорив з майже десятком осіб, які або були присутні на зустрічі з Дональдом Трампом, або були проінформовані про неї пізніше. Про втручання Росії у вибори Трампу доповідали чотири основних працівники розвідки — вони описали отримані дані і свою переконаність в особистій ролі Путіна у втручанні в вибори.

Також видання зазначає, що працівники розвідки посилалися на те, що в російських військових розвідувальних мережах спецслужби США, Британії та Нідерландів помітили листи зі зламаної електронної пошти Національного комітету Демократичної партії. Вони також розповіли про плани російського розвідувального агентства разом з такими групами, як WikiLeaks, опублікувати їхню електронну переписку.

Схожі новини