Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Керівник розвідки США попередив про кібератаки з боку Росії та інших країн

  • 14.07.2018, 19:40
  • 686

Директор Національної розвідки США Ден Коутс попередив, що важливі елементи інформаційної інфраструктури Сполучених Штатів перебувають під загрозою.

За його словами, «знову горять тривожні червоні сигнали», відбуваються «кібервторгнення і атаки проти цілей у США», повідомляє Радіо Свобода.

Найбільш активні в таких діях Росія, Китай, Іран і Північна Корея, вважає директор Національної розвідки. Росію він називає «найбільш агресивною» і такою, яка продовжує спроби підірвати американську демократію.

Директор Національної розвідки порівняв нинішню ситуацію з тією, яка виникла перед терактами 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку і Вашингтоні.

Ця заява Дена Коутса з’явилася після того, як 13 липня міністерство юстиції США оголосило обвинувачення у втручанні у вибори 12 офіцерам російської військової розвідки. Їх звинуватили у зламі комп’ютерних систем апарату Демократичної партії США і оприлюдненні тисяч викрадених документів та електронних листів. Це зашкодило під час тієї кампанії кандидатці від демократів Гілларі Клінтон і тим непрямо посприяло перемозі республіканця Дональда Трампа. Це було перше конкретне звинувачення в державному втручанні Росії в ті вибори.

Схожі новини