Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Купити „Дзигу“ — це як купити церкву»

Холдинг емоцій «!Фест» став співвласником відомого львівського мистецького об’єднання для господарської та мистецької діяльності.

Холдинг емоцій «!FEST» став співвласником кав'ярні та відомого у місті Лева мистецького об’єднання «Дзиґа», що на вул. Вірменській, 35. Підписано угоду про партнерство та спільну діяльність. Вартість покупки наразі не оприлюднюють. Як повідомив «ВЗ» співвласник «!FEST» Андрій Худо, угода передбачає спільну діяльність, а саме — поєднання зусиль в реалізації господарської діяльності та досягнення цілей в сфері культури та збереження основної місії Дзиґи".

Співвласник «!FEST» Юрій Назарук заінтригував: «Купити „Дзигу“ — це як купити церкву». Холдинг перебере на себе операційну діяльність культових кав’ярень «Під клепсидрою» та «Квартира 35″ на вулиці Вірменській. Простір на Вірменській і далі працюватиме в межах тих самих цінностей та місії. Тож „Дзиґа“ — це те, що в наших головах. Це те, як часто ми ходимо на концерти та виставки, як готові сприймати все нове і ділити відповідальність.
Це початок чогось нового, про що ми ще всі не знаємо».

Телефоную по коментар до власника і директора «Дзиги Маркіяна Іващишина. Сказав, що він не продавав заклад «!FEST», а лише підписано угоду про спільну співпрацю, яка передбачає залучення інвестицій для діяльності мистецького об’єднання. Яку саме суму інвестицій залучать, Іващишин не уточнив, мовляв це комерційна таємниця. За його словами, 25 років «Дзига» була збитковою і такою залишається зараз. Сподівається, що нові партнери допоможуть значно покращить фінансовий стан мистецького об’єднання.

З досьє «ВЗ»

Мистецьке об'єднання «Дзиґа» було засновано у червні 1993 року. До цього процесу4 долучилися члени студентського братства Львова (Маркіян Іващишин, Андрій Рожнятовський, Ярослав Рущишин, Андріан Кліщ) та відомі львівські митці (Сергій Проскурня, Влодко Кауфман). У березні 1997 року в колишньому монастирі Домініканів відкрилась галерея сучасного мистецтва, яка стала фізичним центром «дзиґівських» ініціатив. Мистецьке об'єднання реалізовує різноманітні ідеї, проекти та мистецькі акції — концерти, виставки, покази кіно, фото, дизайн, тексти, промо, авангардні революції…

Схожі новини