Передплата 2024 «Добрий господар»

МЗС Великої Британії очолив міністр охорони здоров’я Джеремі Хант

  • 10.07.2018, 08:36
  • 758

Новим міністром закордонних справ Великої Британії призначили міністра охорони здоров’я Джеремі Ханта.

Про це йдеться в заяві глави британського уряду Терези Мей в Twitter.

«Королева схвалила призначення високоповажного Джеремі Ханта на посаду міністра закордонних справ і у справах Співдружності Націй», — йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням уряду, Міністерство охорони здоров’я очолить міністр цифрових технологій, культури, спорту і ЗМІ Великої Британії Метт Хенкок. На його місце, у свою чергу, призначено члена парламенту і генерального прокурора Англії і Уельсу Джеремі Райта.

Нагадаємо, що 9 липня очільник МЗС Великої Британії Борис Джонсон пішов у відставку через новий план прем'єр-міністра Терези Мей щодо «м'якого» виходу з Європейського Союзу.

Під час 12-годинної зустрічі Кабінету міністрів Великої Британії був підписаний план створення вільної торгової зони між Британією і ЄС, яка буде стосуватися промислової і сільськогосподарської продукції.

Серед деяких прихильників більш жорсткого Brexit, план прем'єр-міністра Мей викликав обурення через те, що, на їхню думку, така стратегія залишає країну в колишній залежності від Євросоюзу.

7 липня британське видання The Times повідомило, що главі Міністерства закордонних справ Великобританії Борису Джонсону разом з іншими представниками Кабміну загрожує звільнення в разі підриву плану прем'єр-міністра Терези Мей щодо виходу країни з Європейського союзу.

Схожі новини