Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ми не знали, що готуємо вбивство», — обвинувачені у «справі Копитка»

Триває розгляд скандальної справи про замах на бізнесмена Копитка. У Шевченківському суді допитують підозрюваних

Причетні до замаху на власника «Львівського холодокомбінату» сьогодні вчергове відбули допит на суді. Адвокат та представник прокуратури випитували у підозрюваних: хто є замовником замаху, якими мотивами нападники керувались, скільки грошей їм обіцяли за вбивство…

Підозрювані свою участь в підготовці замаху не заперечують, однак кажуть, що не знали, що вибух буде справжній.

«Я гадав, що ми лише налякаємо охоронців, бо нам сказали, що вони будуть озброєні. До останнього я думав, що будуть лише світлошумові гранати», — розповів підзрюваний І. Кольцов.

До слова, Кольцов — громадянин Росії. На питання обвинувачення, що він робив на території України, підозрюваний чіткої відповіді не дав. Натомість розповів, що має опозиційні до російської влади погляди, усіляко підтримував Майдан та АТО і навіть планував отримати українське громадянство.

«Якщо я повернусь в Росію, то мене точно притягнуть до відповідальності за мої погляди і за те, що я підтримував Україну», — розповів І. Кольцов.

Відповіді підсудних представників обвинувачення не задовільнили.

«Зрозуміло, що підозрювані вигороджують себе, але з їх відповідей виглядає, що вони лежали на травичці та спали, а не готувались місяцями до вбивства», — акцентувала адвокат Копитка Наталія Барбадин-Донець.

Головний підозрюваний у справі Дмитро Гаврилюк був небагатослівним: лише сказав, що всі обвинувачення — наклеп, а справа — сфальсифікована, хоча певні епізоди кримінального минулого не заперечує.

«Я свою вину не визнаю, всі свідчення, які представив захист — брехня, факти про мене взяли з Інтернету, вони неправдиві», — заявив Гаврилюк.

Так звана «справа Копитка» триває вже близько двох років. За цей час з"явилось безліч версій того, що відбувалось на місці вибуху. Оповиті таємницею майже всі епізоди — починаючи від того, чому Копитко звільнив напередодні досвідчених охоронців і найняв молодих та «зелених», та закінчуючи тим, яким чином вибухівка потрапила під асфальт, адже пристрій, як кажуть експерти, був схований в землі задовго до трагедії. Працівники Феміди продовжують слухати докази усіх сторін, завершується допит обвинувачених. Наступний етап розгляду справи суд призначив на жовтень.

Нагадаємо, 29 серпня 2016 року кортеж Богдана Копитка виїжджав зі Старого Села — малої Батьківщини львівського бізнесмена. Під одним із трьох позашляховиків, які рухались колоною, спрацював вибуховий пристрій. На місці загинули три охоронці Б. Копитка, а сам підприємець не постраждав.

Усі фото авторки

Схожі новини