Передплата 2024 «Добра кухня»

«Найжирнішого їжака» світу посадили на дієту

  • 30.06.2018, 09:58
  • 1 311

Їжака Арбакла, якого вважають найжирнішим у світі, посадили на сувору дієту.

Зараз він важить 2,335 кг. Це приблизно в чотири рази перевищує середню вагу їжаків. Арбакл ледве може ходити та утворювати «захисний клубок» проти хижаків, повідомляє ВВС.

Їжака принесли до рятувального центру тварин в Абердинширі, Шотландія.

Кіт Марлі з центру порятунку тварин New Ark зазначив: «Він після надмірного годування має розмір м'яча з чемпіонату світу

Пан Марлі додав, що це найважчий їжак, про якого колись згадували.

Він зазначив: «Ми були дуже здивовані його розміром та вагою, оскільки в середньому вона (вага їжаків. — Ред.) — 600 грамів».

За словами пана Марлі, з центром порятунку зв'язалася людина, яка підгодовує їжаків і повідомила про те, що Арбаклу важко пересуватися.

Зоозахисник також розповів, як їжака будуть позбавляти надмірної ваги.

«Він буде сидіти на дієті з обмеженим вмістом, яка поступово наповнюватиметься, а їжу будуть розсипати навколо для фізичних вправ. Це буде тривалий, поступовий процес», — зазначив пан Марлі.

Він буде дратуватися протягом деякого часу, але ми будемо жорсткими заради добра. Немає іншого шляху, як йому вижити в умовах дикої природи", — наголосив зоозахисник.

У 2016 році на дієту посадили їжака з надмірною вагою в графстві Вілтшир. Він набрав вагу у 1,8 кг через харчування собачим кормом та борошном.

Схожі новини